Kweek PVC broedblok

Kweek PVC broedblok

Resultaten van kwekers in pvc broedblokken

SAMENSTELLING PVC BLOKKEN

De bodems maken wij ongeveer35 mm dik, en bestaat meestal uit 2 platen van 15 tot 18 mm op elkaar. een optie is een aluminium plaat er tussen zodat de vogels er niet zo makkelijk door kunnen knagen.

De inspectieluikjes zijn of een schuif of een deurtje, de pvc 400 en 500 mm doorsnede grijs,crème,groen of bruin zijn standaard met deurtje. Met de uitvoering deurtje zit er een aluminium rand van binnen (zie foto). 

De pvc grijs,creme, groen, of bruin kleurige zijn tot en met 315 mm standaard met schuif. de grijs, groen, of bruin kan ook met deurtje

Verder zijn ze voorzien van een gazen trapetje en rond de deksel zit een aluminium rand geschroefd van 1,5 mm dik.De zitstok is van hardhout en zit gemonteerd in een aluminium U zodat ze makkelijk te vervangen zijn.

i93273798._szw270h3500_
i93273914._szw270h3500_

AANDACHTSPUNT

Het is wel belangrijk om een houten bodem en deksel te gebruiken, zodat het vochtgehalte goed blijft. Ook kan er aan de binnenkant nog hout ingezet worden. Hebben ze tevens wat te knagen, wat ook nog de broedlust bevorderd.Tevens kunnen recht tegenover het invlieggat nog wat extra gaatjes geboord worden. (zie foto)

KWEEKERVARINGEN

In 1994 zijn we begonnen met de productie van pvc broedblokken. En we mogen nu wel zeggen dat er goed in gekweekt wordt, want over het algemeen zijn de ervaringen van kwekers goed te noemen. Dat betekend niet dat ik probeer iedereen over te halen om in pvc broedblokken te gaan kweken. Integendeel want we maken ze eerlijk gezegd net zo lief van hout, omdat daarvan de levensduur over het algemeen korter is.

VOORDELEN

Pvc broedblokken hebben als voordelen:
– Dat ze niet stuk te knagen zijn.
– Heel makkelijk schoon te maken.
– Lichter zijn dan de natuur broedblokken.

WITVOORHOOFD AMAZONE

Dit is een nest van maar liefst 7 jongen. Het 8 ei kwam helaas niet uit, omdat er een dop van een vorig ei omheen zat.

GEELSCHOUDER BLAUWVOORHOOFD AMAZONE

MEXICAANSE GEELWANG AMAZONE

WIJNBORST AMAZONE

GROTE GEELNEK AMAZONE

GUATEMALE AMAZONE

JONGE ROSÉ KAKETOE

i69476782._szw1280h1280_

OVERIGE

OVERIGE